Nieuws

Geleidelijke heropstart LDC Zonneheem vanaf 2 juni

Er wordt bij stad Eeklo volop gewerkt aan de exitstrategie met betrekking tot het coronavirus. 

 

Intussen werden ook enkele beslissingen genomen over het Lokaal Dienstencentrum Zonneheem.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid formuleerde enkele adviezen, de crisiscel van stad Eeklo volgt deze adviezen nauwgezet op. De heropstart verloopt gefaseerd gezien het kwetsbare publiek van ouderen. Dienstverlening in groep is nog niet aan de orde. In de eerste fase wordt op 1 op 1 dienstverlening wel terug mogelijk.

 

Alles verloopt op afspraak

Afspraken maken kan via het telefoonnummer 09 377 02 46 of via e-mail zonneheem@eeklo.be.

De dienstverlening kan enkel uitgevoerd worden mits het respecteren van de nodige voorzorgsmaatregelen: afstand bewaren, handen wassen, het gebruik van mond- en neusbescherming wordt aangeraden. Zo kunnen we samen veilig heropstarten.

 

Vanaf dinsdag 2 juni starten volgende zaken op 

  • De kapster en de pedicure: de kapster en de pedicure tekenen een engagementverklaring om hun werking coronaproof uit te voeren. Er zal 1 persoon per tijdstip komen. De ruimte zal steeds ontsmet worden na de klantenbezoeken. 
  • Vervoer op maat: de chauffeur en passagier zullen beide verplicht een mondmasker dragen. Er zal steeds voldoende tijd zitten tussen 2 afspraken. Het voertuig zal steeds ontsmet worden tussen de ritten. De betaling zal via factuur verlopen, zodat er geen cash geld gebruikt moet worden.
  • Wasserette: externen kunnen opnieuw gebruik maken van de wasmachines/droogkast, dit gebeurt steeds op afspraak. De toestellen worden ontsmet tussen de afspraken.

 

NIEUW!

Buurten in Zonneheem!

Zin in een luchtige babbel, een korte wandeling, een momentje om samen foto’s van je kleinkinderen te bekijken of te praten over hoe het de laatste tijd met je ging? Dan ben je vanaf 2 juni terug welkom in Zonneheem om even te komen ‘buurten’.

Een vrijwilliger maakt, op afspraak, een uurtje tijd voor jou om zo de dagelijkse routine even te doorbreken. Afhankelijk van jouw vraag en het aantal beschikbare vrijwilligers wordt bekeken wanneer de afspraak kan doorgaan. De coronatijd is voor niemand makkelijk en begint te wegen, dit wordt ook duidelijk uit de telefoongesprekken met de tachtigplussers en de Goeiemorgentelefoon. Buurten in Zonneheem probeert hieraan tegemoet te komen.

 

BELANGRIJK!

Volgende personen kunnen momenteel niet langskomen:

  • Personen met symptomen die kunnen wijzen op een COVID-19 besmettingen 
  • Personen die minder dan 14 dagen geleden positief getest werden. 
  • Personen die via contacttracing geïdentificeerd werd als (hoog of laag) risicocontact 

 

De gouden regel is en blijft: blijf thuis als je ziek bent!


Geplaatst op 26.05.20 in de categorie Zonneheem

Eeklo Centrumstad