Nieuws

DIASHOW


Dinsdag 15 januari om 14 uur

Eeklo: Herbakkersstad &
Griekenland: Kreta

Gepassioneerd door het maken van digitale diashows laat Ivo Van Hecke jullie meegenieten van reportages van reizen, maar ook van plaatselijke bezienswaardigheden. De beelden worden ondersteund door zorgvuldig ingesproken tekst en passende muziek. 

Eeklo: Herbakkersstad

Eeklo staat al eeuwen bekend als de Herbakkersstad. De legende van den Herbakker wordt in deze show haarfijn uitgelegd. Verder wordt aandacht besteed aan: de Huysmanshoeve, het heemmuseum en het jenevermuseum. De volkssporten zoals krulbollen, schieten op staande wip en de duivensport. De jachthaven met zijn beeldenpark. Kerken en kapellen zoals Ten Doorn, Sint-Jan Baptist enz. Gebouwen met een artistieke, historischt en volkskundige waarde. Kunst, beelden en monumenten in het straatbeeld. Het natuurdomein ‘Het Leen’ en de Meetjeslandse Ballonmeeting. 

Griekenland: Kreta

Kreta is het grootste eiland van de Griekse archipel. Ongeveer 3.300 voor Christus ontwikkelde zich op het eiland Kreta de Minoïsche cultuur. Het was de eerste grote beschaving van het gebied rond de Egeïsche zee. Dit vindt men hier nog terug op verschillende sites zoals Knossos, Malia en Lato. Het Archeologisch Museum van Heraklion is na een lange en grondige renovatie in 2014 heropend. Andere bezienswaardigheden zijn: Lassithi, Katharo, Kritsa, Elounda, Spinalonga en Agios Nikolaas. 

Mis deze betoverend veelzijdige diapresentatie niet. 

Vooraf inschrijven op het secretariaat van Zonneheem is noodzakelijk, ten laatste op dinsdag 8 januari. 

Prijs € 4 / € 2 (55+)
UiTPAS met kansentarief: € 1 / € 0,5 (55+)
 

Geplaatst op 15.01.19 in de categorie Zonneheem

Eeklo Centrumstad