Voordrachten

Voordrachten najaar 2017

Word verwacht... 

Dinsdag 7 november 2017 - Fotoreportagen Syrië en Jordanië
Dinsdag 14 november 2017 - Ondeugend ouder worden
Dinsdag 28 november 2017 - Charlie Chaplin

 

 

       
          


SYRIË EN JORDANIË
 


FOTO
REPORTAGE 

Dinsdag 7 november 2017 om 14 uur

In Hama, in Syrië, draaien de oude ‘noria's’ onverstoorbaar verder, ongevoelig voor de grillen van tijd en seizoen, voor een geschiedenis die hier nochtans bijzonder geladen is! Enkele honderden kilometers meer naar het oosten, aan de oevers van Eufraat, ligt Mesopotamië, ‘Mesos Potamos’, het legendarische ‘Land van de Twee Stromen’... Feniciërs, Grieken en Romeinen, Byzantijnen zijn hier langs gekomen, op zoek naar het bezit van de ‘vruchtbare halve maan’. 

 

Palmyra geurt nog naar de mooie koningin Zénobie, Borsa toont fier zijn theater dat tot in 1947 volledig bedolven lag onder zand en stenen... Van de heilige Simeon wordt gezegd dat hij op een zuil heeft geleefd! Daar werd een geweldige katheraal gebouwd... De beroemde soeks van Alep zijn misschien wel de mooiste uit het Midden-Oosten... 

 

Helaas, al deze zinnen maken nu deel uit van het verleden!!!

Want in Syrië is nu bijna alles vernietigd!

Paul Coessens laat het verleden terug herleven in deze unieke niet te missen reportage.

Na de beelden van Syrië in al zijn glorie eindigt de reis met het onvergetelijke: de Wadi Rum woestijn en de ongelofelijke stad Petra, twee schoonheden van het zuiverste gehalte...

 

Mis deze unieke kans niet!

Vooraf inschrijven op het secretariaat van Zonneheem is noodzakelijk, ten laatste op dinsdag 31 oktober 2017. 

Prijs € 4 / € 2 (55+)

       
          

 

Zaki

 


ONDEUGEND OUDER WORDEN
Humoristische levensinzichten van Zaki

Dinsdag 14 november 2017 om 14 uur

In deze vrolijke lezing vertrekt Zaki van de vooroordelen die bestaan over de latere leeftijd. Senioren worden meestal - onder andere door de media - als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur natuurlijk.

Eeuwenlang stond hoge leeftijd voor verwezenlijkingen, ervaring en wijsheid die respect verdienden. Zaki heeft het over de wondermooie levensherfst, waarin we meer presteren en beter tegen stress bestand zijn. We hebben meer geduld en genieten van de intense relaties met onze partners en kleinkinderen. Eindelijk hebben we tijd voor kwaliteit. En kunnen we de deugniet in onszelf weer aan het woord laten. 

Zaki (Gent, 1945) is deskundige in media en communicatie. Hij heeft gewerkt als dj, muziekjournalist, tv-maker, regisseur, redacteur, acteur, en zelfs een keer als directeur. Zijn boek ‘Ondeugend ouder worden’ heeft de top gehaald en de lezing trekt volle zalen. Verwacht geen ongevraagde adviezen over rollators en testosterongel, maar humoristische levensinzichten. 

Vooraf inschrijven op het secretariaat van Zonneheem is noodzakelijk, ten laatste op dinsdag 7 november 2017. 

Prijs € 4 / € 2 (55+)

        
          

 

Charlie Chaplin

 


CHARLIE CHAPLIN

Dinsdag 28 november 2017 om 14 uur

Charlie Chaplin, geboren in London in 1889, verhuisde in 1913 naar Los Angeles en bouwde daar een enorme carrière uit als acteur, regisseur en componist. Maar Chaplin was meer dan dat. Hij was ook een erg controversiële figuur die niemand onberoerd liet. Zo zorgden zijn politieke en maatschappelijke standpunten, die ook in zijn films terugkomen, ervoor dat de Amerikaanse politiek en de FBI hem het leven erg moeilijk maakten. Daardoor verliet Chaplin in 1952 de Verenigde Staten om naar Zwitserland te verhuizen en nooit meer terug te keren. Ook stapte hij maar liefst vier keer in het huwelijksbootje met jonge Hollywoodactrices. In 1977, na veelvuldig door de internationale filmgemeenschap te zijn bekroond voor alles wat hij in zijn leven had verwezenlijkt, stief hij op 89-jarige leeftijd.

Tijdens deze lezing schetst professor Daniël Biltereyst het leven en werk van dit icoon uit de filmgeschiedenis

Prijs € 4 / € 2 (55+)

     
          
     
     
     Eeklo Centrumstad