36_9.jpg 36_8.jpg 36_7.jpg

Vervoer op maat!

Wilt u er even tussenuit of hebt u vervoer nodig?

Het project Vervoer op Maat! en de Boodschappendienst biedt mensen met vervoersproblemen de mogelijkheid om opnieuw verplaatsingen te maken, boodschappen te doen, op ziekenbezoek te gaan, vrienden of familie te bezoeken, of gewoon, er eens op uit te trekken op momenten dat je het zelf wilt. Kortom om weer aan het sociale leven deel te nemen.

Er zijn geen specifieke leeftijdsvoorwaarden voorop gesteld en ook personen in een rolstoel kunnen probleemloos van de dienst gebruik maken. Zonneheem heeft speciaal daarvoor twee comfortabel ingerichte busjes ter beschikking. Personen in een rolstoel kunnen makkelijk, via een handig en veilig liftsysteem, in een busje plaatsnemen. 

8 vrijwillige chauffeurs en 1 chauffeur in loondienst zorgen ervoor dat personen met een handicap en/of mobiliteitsvragen zich op een comfortabele manier kunnen verplaatsen. Zo krijgen ze de kans om meer aan het maatschappelijk leven deel te nemen. 

WAT KOST HET?

Minimum € 3 per rit: € 0,30 per gereden kilometer vanaf het thuisadres van de vrijwillige chauffeur. Deze onkostenvergoeding wordt rechtstreeks betaald aan de vrijwilliger.

HOE KUNT U VERVOER AANVRAGEN?

U kunt elke werkdag van 8.30 uur tot 18.00 uur telefoneren naar het lokaal dienstencentrum Zonneheem op het nummer 09/377 02 46 of via zonneheem@eeklo.be. U belt of mailt liefst TWEE DAGEN VOORAF. U meldt de datum en het tijdstip wanneer u naar de afgesproken bestemming wilt vertrekken en wij zoeken vervoer uit voor u.

HOE KUNT U INSCHRIJVEN?

U telefoneert naar het lokaal dienstencentrum Zonneheem op het nummer: 09/377 02 46. Een jaarlijkse bijdrage van € 5 wordt betaald voor de administratie- en verzekeringskosten.

het project “Vervoer op Maat!” wordt in zijn werking gesteund door de Minister van Mobiliteit - www.odav.be  


 

   

Vervoer op maat! zoekt vrijwilligers

Vervoer op maat! is een dienst voor en door mensen. Wij zijn dan ook steeds op zoek naar vrijwillige chauffeurs.
Beschikt u over een wagen, een telefoon, een beetje vrije tijd en een portie engagement, dan kunt u contact opnemen met het lokaal dienstencentrum Zonneheem. Dit kan telefonisch
09/377 02 46 of via zonneheem@eeklo.beEeklo Centrumstad